piatok 9. augusta 2013

Rozprávky - ako to asi bolo, či mohlo byť

Kde bolo tam bolo, za Karpatským oblúkom, kde sa Devín do Dunaja vlieval, žil spokojným životom čudáka pán Samuel Wolf. V rovnakom vchode, na rovnakom poschodí, len o okno vedľa, žila pani Araňa Kozová so svojím druhom, sestrou a jej druhom a tromi deťmi.
A že to boli deti súce. Celú noc keď doma nebola pani Kozová dokázali v dvojizbovom byte pretancovať, s kamarátmi sa pozabávať. Detičky a aj celé osadenstvo bytu boli poriadkumilovní a svoj hnoj a iné zvyšky vyhadzovali zo svojho bytu von. Čo na tom že to bolo rovno pred vrátka pána Samuela. A keď sa pán Samuel ozval, a zo zúfalstva nad veselosťou a poriadkumilovnosťou susedov im pred dverami úpenlivo zavíjal, hájnikov na neho zavolali, z nenávisti voči iným ho obvinili a už sa s ním nik baviť nechcel. Až raz takto podvečer keď bol zase vedľa žúr, postavil sa pán Samuel predo dvere a takto začal zavíjať : Kozliatka, Kozliatka otvorte mi vrátka...
A rozprávke je v podstate koniec, kedže v prípade "Zlý Wolf a Kozová" súd ešte nevyriekol verdikt a šepká sa čosi o mimoriadnom treste za rasový útok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Moji Blogsledi